Albumet Gevgelija är skrivet och inspelat av Klas Lind. Kajsa Jonasson, Helena  Ritzén, Sama Häxgäri, Arne Brox Leirnes, Mats Tinnervall och Gustaf Gimdal deltar på albumet med musikaliska och medmänskliga insatser.

..de här sångerna skrevs under den så kallade  flyktingkrisen.flyktingkrisen bestod i att vi fick tänka lite nytt och skrapa i kanten på vår välfärd för att ge plats åt människor på flykt från krig och bomber.. en stor del av flyktingkrisen bestod av ungdomar födda i afghanistan men som aldrig bott där.. deras föräldrar tillhör en minoritetsgrupp som tvingades fly från sina hem när dessa barn var små.. de har därefter levt illegalt i olika länder.. jag var god man till en av dessa pojkar från hösten 2015.. hans största dröm i livet var att få studera, arbeta och slippa leva illegalt.. som god man fick vi se en sida av rättsstaten sverige som vi i vår vildaste fantasi inte trodde existerade.. handläggare på migrationsverket som påstår saker i asylutredningen som inte finns någon saklig grund för.. migrationsdomstolar som inte tar överklaganden seriöst.. en socialtjänst som inte verkar känna till barnkonventionen.. den enda delen av sverige som vi upplevde fungerade rättssäkert var skolan, pojken läste in tolv högstadieämnen på två år och hann börja på nationellt program på gymnasieskolan innan han tvingades fly från sverige.. polisen kom honom närmare och närmare med ambitionen att sätta honom i tvångsförvar.. detta trots fn:organens olika rapporter om situationen i afghanistan och om vansinnet att skicka ungdomar dit.. det sista pojken sa till oss innan han flydde i buss ner till ett annat eu-land var att han tycker så mycket om sverige och det finns så många fina människor i sverige som han fått lära känna under de här tre åren..
Albumet heter Gevgelija.. Gevgelija  är porten till det rika europa, platsen där många tog sig in på färden norrut.. gränsövergången är i princip stängd nu
..